Spaghetti di anacardio



Pastagerechten zonder vlees en (Parmezaanse) kaas? Persoonlijk vind ik de Italiaanse keuken nog steeds het lastigst om te evenaren als het gaat om de smaaksensatie die in het recente verleden bij ons thuis een pastagerecht lekker maakte, maar dit is zo’n gerecht waarvan ik vind dat de opzet meer dan geslaagd is.

20161018_173826

De basilicum en knoflook geven dit gerecht zijn smaak en de edelgistvlokken gemengd met cashewnoten zorgen voor het alternatief van een kaas.

Ingrediënten:

  • 300gr spaghetti
  • 75gr cashewnoten gezouten
  • 3el edelgistvlokken
  • 50gr amandelschaafsel
  • 5el olijfolie extra vierge
  • 4 tenen knoflook
  • 15gr verse basilicum
  • 2el citroensap
  • 3el olijfolie
  • 250gr kastanjechampignons
  • 250gr cherrytomaten
  • Rucola
  • Peper en zout

Keukenmachine

Bereiden:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe intussen de cashewnoten en de edelgistvlokken in de keukenmachine en mix tot het kruimelig is. Schep het vervolgens over in een kom.
  3. Doe vervolgens de amandelen, knoflook, basilicum, citroensap, olijfolie extra vierge en de helft van het cashewnoten/edelgist mengsel in de keukenmachine en blend tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd in de kastanjechampignons in kwarten en verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan om hierin de kastanjechampignons te bakken. Bestrooi eventueel met wat zout. Halveer intussen de cherrytomaten.
  5. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de champignons, cherrytomaten en het amandel-cashew mengsel. Voeg kookvocht toe. Net zoveel tot je een smeuïg gerecht hebt.
  6. Serveer direct en bestrooi met de rest van het cashewnoten/edelgist mengsel en de rucola.
Hoofdgerecht | 4 personen | 30 minuten
Bevat p.p. 565 kcal | 19 g eiwit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s