Ik heb niet zoveel verhalen over dit recept. Over hoe het ontstaan is of waarom dit gerecht lekkerder is dan alle andere soortgelijke gerechten. Wel kan ik je zeggen dat deze curry ook heerlijk is zonder de reepjes van de Vegetarische Slager. Die voeg ik toe, omdat de kinderen ze lekker vinden en ze eiwitrijk zijn.

Ingrediënten:

  • 300gr zilvervliesrijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300gr sperziebonen
  • 1 rode peper
  • 3cm verse gember
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2el zonnebloemolie
  • 1el groene curry
  • 200ml kokosmelk

Bereiden:

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer je het water voor de rijst aan de kook aan het brengen bent doe je er een groentebouillonblokje bij.
  2. Schil de gember en snijd samen met de rode ui en rode peper fijn. Halveer de courgette en de prei in de lengte en snijd beiden in plakjes. Snijd de paprika in stukken. Bereid de sperziebonen voor.
  3. Verhit de zonnebloemolie en fruit de rode ui samen met de prei, de gesneden gember, de rode peper en groene curry voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg de courgette, paprika en sperziebonen toe en verhit op hoog vuur. Blijf omscheppen en voeg na 3 minuten de kokosmelk toe en breng het geheel, af en toe roerend, aan de kook. Laat het vervolgens voor 10 minuten op laag vuur pruttelen of tot de sperziebonen beetgaar zijn.
  5. Serveer de curry met de rijst.
Hoofdgerecht | 4 personen | 35 minuten
Posted by:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s