Nasi met stokjes saté

Een lekkere nasi op tafel zetten kan iedereen en dit recept kent eigenlijk geen verrassingen. Normaliter gebruik ik een rode peper en verse gember die ik samen met het uitje licht fruit, maar beiden waren op en daarom verving ik de gember door de djahé en de peper door de sambal oelek. Het resultaat was een wat frisser en minder pittig gerecht waar wij thuis van hebben zitten smullen.

Ingrediënten:

  • 2 pakjes Vivera kipstukcjes á 175 gram
  • 1el zonnebloemolie
  • 2el ketjap manis
  • 1tl sambal oelek
  • 2 knoflook
  • 2tl gemberpoeder (djahé)
  • 3tl ketoembar
  • 2tl kurkuma
  • 2½tl laos
  • 2½tl djintan
  • 1 groentebouillon
  • 300gr zilvervliesrijst
  • 2 rode ui
  • 2 paprika
  • 400gr (kastanje) champignons
  • 2el wok olie
  • ½tl cayennepeper
  • 8 satéprikkers.
  • Cassave kroepoek
  • Pindasaus

Bereiden (marinade):

  1. Wanneer je houten satéprikkers hebt, dompel ze dan even in een laagje water, zodat ze later niet zullen verbranden.
  2. Doe de volgende ingrediënten in een bakje: de zonnebloemolie, ketjap manis en sambal oelek, 1 teen geperste knoflook en voeg ook de volgende specerijen toe: 1tl gemberpoeder, 1tl ketoembar, 1tl kurkuma, ½tl laos en ½tl djintan. Roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg de Vivera kipstukcjes toe en roer nogmaals alles goed door elkaar. Zet het even apart.

Bereiden (gerecht):

  1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd intussen de rode ui fijn en de paprika en champignons in stukjes. Rijg de kipstukcjes aan de satéprikkers. Er zal wat klein spul overblijven. Dit kun je mee verwarmen met de nasi.
  3. Wanneer de rijst bijna gereed is verhit je in een wok de wok olie en fruit je de rode ui en 1 teen geperste knoflook. Voeg ook een theelepel gemberpoeder toe. Verhit ook een grillpan met een eetlepel wok olie en grill de kipsaté op middelhoog vuur.
  4. Voeg in de wok ook de paprika en champignons toe en bak op hoog vuur. Strooi de resterende kruiden over de groenten te weten 2tl ketoembar, 1tl kurkuma, 2tl laos, 2tl djintan, een ½tl cayennepeper en roer het allemaal goed door elkaar.
  5. Giet intussen de rijst af en doe het vervolgens in de wok en hussel alles goed door elkaar.
  6. Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of maak het zelf en verdeel de saus over de stokjes saté.
  7. Serveer de nasi met de cassave kroepoek.
Hoofdgerecht | 4 personen | 30  minuten (+ 15 minuten marineren)
Bevat p.p. 509 kcal | 26 g eiwit

Ik maak de pindasaus normaliter zelf, maar bij dit gerecht gebruikte ik een kant-en-klare variant. Ook bakte ik tussendoor nog wat sesamzaad waarmee ik de pindasaus garneerde. Daarnaast had ik nog wat bosuitjes over die ik over de nasi strooide vlak voor het serveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s