Bij ons thuis woedt er een gezonde strijd tussen onze twee jongens. Het is een onderlinge strijd wie broccoli het lekkerste vindt. En daar werken wij graag aan mee. Wekelijks komt er een gerecht met deze groente op tafel en het gaat altijd op, mits we de paprika er tussenuit vissen, want dat is vooralsnog een brug te ver voor ze.

20160911_165213

Nu vind ik groente op zich niet zoveel aan, maar met een goede portie kruiden, currypasta en kokosmelk valt er een hoop winst te behalen. En dan kom ik – hoe origineel – al gauw op een curry. Ook al mag het de naam misschien niet dragen. Sue me.

20160911_173150

We maken het geheel zo nu en dan af met een vleesvervanger zoals een plantaardige schnitzel, want die dingen zijn gewoon heerlijk.

Ingrediënten

 • 1kg aardappelen
 • 4el zonnebloemolie
 • 4tl kerriepoeder
 • 1tl tijm
 • 2 knoflook (geperst)
 • 500gr broccoli
 • 500gr bloemkool
 • 2 paprika’s
 • 1el groene currypasta
 • 1tl djintan
 • ½tl cayennepeper
 • 400ml kokosmelk
 • 2 pakjes Vivera plantaardige schnitzel
 • Peper en zout

Bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon en snij ze in parten van om en nabij 2-3cm. Doe ze in een kom samen met 2el zonnebloemolie, 2tl kerriepoeder, de tijm en een teentje geperste knoflook en hussel vervolgens goed door elkaar. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en doe ze voor 30 minuten in de oven.
 2. Snijd intussen de broccoli en bloemkool in roosjes en de paprika in stukjes.
 3. Verhit een wok met 2el zonnebloemolie en pers de knoflook erbij. Voeg de eetlepel currypasta toe en roer even goed door elkaar. Voeg vervolgens de broccoli en bloemkool toe en laat 2 minuten mee bakken. Voeg de djintan, 2tl kerriepoeder, cayennepeper en kokosmelk toe aan het gerecht en roer alles goed om. Doe de deksel erop en zet het vuur middelhoog voor 10 minuten. Roer af en toe goed nog even om. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
 4. Bak intussen de schnitzel in een koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 5. Haal de aardappelen uit de over en breng eventueel op smaak met zout. Serveer op een bord samen met de curry en de schnitzel.
Hoofdgerecht | 4 personen | 35 minuten 
Bevat 701 p.p.  kcal | 32 g eiwit
Gepost door:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s