Hoofdgerecht | 4 personen | 30 minuten

Er zijn weleens van die dagen dat er nodig boodschappen gedaan moeten worden en op zulke momenten moet je roeien met de riemen die je hebt.

Zolang er nog een aantal groenten in huis aanwezig is redden we het wel met de spullen die je bij ons in de voorraadkast kunt vinden. Hanneke weet dan wel raad met de ingrediënten die zij vind. Ze is fan van zongedroogde tomaten en rode pesto dus het zal je niet verbazen dat ze beide producten gebruikte voor dit gerecht.

Ingrediënten:

  • 300gr penne rigate
  • 75gr gezouten cashewnoten
  • 3el edelgistvlokken
  • 5 zongedroogde tomaten (uit olie)
  • 1 blikje tomatenpuree (70gr)
  • ½tl basilicum
  • ½tl oregano
  • 2 knoflook
  • 1el rode pesto (Bijv. ‘Costa Ligure’ Pesto Arrabbiata)
  • 20gr pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika rood
  • 1 paprika geel
  • 1el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiden:

  1. Bereid de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe intussen de cashewnoten en de edelgistvlokken in de keukenmachine en mix tot het kruimelig is. Schep het vervolgens over in een kom.
  3. Doe vervolgens de zongedroogde tomaten, tomatenpuree, basilicum, oregano, één gepelde knoflook en de rode pesto in de keukenmachine en mix het tot een gladde saus.
  4. Verhit in een koekenpan zonder olie de pijnboompitten. Ze mogen best bruin worden, maar laat ze niet aanbranden. Snijd intussen de ui fijn en de courgette en paprika in blokjes.
  5. Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit hierin de ui en één teen geperste knoflook op middelhoog vuur.
  6. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak het voor 5 minuten mee. Giet intussen de penne af en roer het door de paprika en courgette heen.
  7. Schep de tomatenpuree uit de keukenmachine bij het gerecht en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de het gerecht en garneer het met de pijnboompitten en de mix van cashewnoten en edelgistvlokken.

Bevat p.p. 520 kcal | 18 g eiwit

Posted by:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s