Vegan roti

Hoofdgerecht | 4 personen | 40 minuten

Dit is zo’n gerecht dat het best een beetje een smeerboel mag worden. Met je handen eten, je vingers constant aflikken en ze afvegen aan het tafelkleed. Luuk probeert de tortilla te gebruiken om te eten en Jesper doet geen moeite, maar eet de tortilla droog en start vervolgens de onderhandelingen wat hij nog meer moet eten.

Thuis zijn we intussen redelijk gewend aan tofu en wanneer ik de gemarineerde tofu alvast voor gebakken heb en laat afkoelen, komen de jongens altijd even langs om alvast even wat te snoepen. Jesper geef ik wat extra vanwege de eerder genoemde onderhandelingen.

20170206_163120

Ik heb roti intussen in diverse samenstellingen geprobeerd te bereiden en onderstaand recept is thuis het best blijven bevallen. Eet smakelijk.

Ingrediënten

Voor de tofu marinade:

  • 400gr tofu
  • 3el sojasaus
  • 1el ketjap manis
  • 1tl uienpoeder
  • 1el basterdsuiker
  • 1 knoflook (geperst)
  • 1el kerriepoeder
  • Optioneel: 1 rode peper

 Voor de roti:

  • 1,2kg aardappelen
  • 1 knoflook (geperst)
  • 2el zonnebloemolie
  • 500gr sperziebonen
  • 1 pot Faja Lobi Roti Masala
  • 8 tortilla’s

Bereiden:

  1. Haal de tofu uit de verpakking en knijp voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit het blok. Wikkel de tofu in een theedoek en leg dit tussen twee snijplanken. Zet eventueel iets zwaars op de bovenste snijplank. Op deze manier wordt er nog zoveel mogelijk vocht uit de tofu geperst. Laat een kwartiertje zo staan.
  2. Bereid intussen de marinade door de sojasaus, ketjap manis, uienpoeder, basterdsuiker en optioneel een fijngesneden rode peper bij elkaar in een bakje of trommel te doen die is af te sluiten. Gebruik geen olie. Roer alles goed door elkaar.
  3. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer een 1 centimeter en voeg het toe aan de marinade. Sluit het bakje of de trommel af en schud alles goed door elkaar.
  4. Bak de tofu op hoog vuur goed bruin. Gebruik geen olie dus pas op dat het niet verbrandt. Haal van het vuur en zet apart.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius. Was de aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 2cm. Doe ze in een kom samen met 2el zonnebloemolie en een teen geperste knoflook. Roer alles goed door elkaar en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Doe in de oven voor 20 minuten.
  6. Maak intussen de sperziebonen schoon en snijd of breek ze door de midden. Kook ze in een pan met water op laag vuur in 10 minuten beetgaar.
  7. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui samen met de knoflook en roti masala voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
  8. Giet de bonen af en haal de aardappelen uit de oven. Voeg beiden toe aan de hapjespan en roer goed door. Voeg als laatste de tofu toe aan de hapjespan. Roer goed door en laat nog even pruttelen op laag vuur.
  9. Leg de tortilla op het bord en schep de roti er overheen of ernaast.

Bevat p.p. 660 kcal | 25 g eiwit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s