Dit weekend had het moeten gebeuren; de vegan kapsalon. We keken er al een tijdje naar uit dit te maken en vooral te eten, maar vegan shoarma is, voor zover ik weet, helaas nog niet vrij verkrijgbaar in het pittoreske Westland. Gelukkig was er onlangs een online aanbieding bij de Vegetarische Slager waardoor onze vriezer nu tot aan de nok toe gevuld is met onder andere shoarma.

Vrijdag stond niets ons meer in de weg tot een spontaan georganiseerd etentje van Hanneke haar werk roet in het eten gooide. En een kapsalon eten zonder haar zou niet gewaardeerd worden. Het werd vervolgens iets totaal anders, namelijk courgettesoep. Wanneer je je min of meer hebt ingesteld op ongegeneerd snaaien kan een soep een flinke tegenvaller zijn, maar niet voor Jesper. Die was in extase en at twee borden soep met brood alsof hij de hele dag zware arbeid had verricht terwijl hij een ode bracht aan de courgette. Een woordvoerder van coöperatieve courgettetelers had het niet beter gedaan.

Het feestje kon zaterdag wederom niet doorgaan, omdat we elders aten en die nacht besloot Luuk dat het tijd was zich van zijn complete maaginhoud te ontdoen. Luuk is een smulpaap en een kapsalon zonder hem eten zou een domper zijn op de feestvreugde waardoor het zondag sperziebonen werden met zelfgemaakte friet van (zoete) aardappelen. Dat is trouwens ook geen straf om te eten al dacht onze courgette dichter daar anders over.

20161016_172953

En zo zijn we op de maandag aanbeland. Vandaag moet het gaan gebeuren. Niets houdt ons nog tegen. Tenzij de bliksem vanmiddag inslaat en de oven onklaar maakt, wordt er vanavond kapsalon gegeten. En mocht dat heuglijke feit plaatsvinden dan kun je het recept hier natuurlijk vinden.

Gepost door:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s