Lunch- voorgerecht | 4 personen | 30 minuten

Een pindasoep is in de basis eenvoudig om te bereiden met (basis)ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Wellicht dat je even een prei moet halen. En de pindakaas is weleens op, maar daar is alles mee gezegd.

20170305_151633

Naar eigen inzicht kun je de soep pittiger maken door meer sambal toe te voegen of bij het fruiten van de ui al een fijngesneden rode peper toe te voegen.

Ingrediënten:

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800gr aardappelen
  • 300gr prei
  • 150gr pindakaas
  • 1liter water
  • 1el zonnebloemolie
  • 4el ketjap manis
  • 2tl sambal oelek
  • Zout en peper

Bereiden:

  1. Breng in een pan 1 liter water aan de kook met de groentebouillonblokjes erin.
  2. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snij de ui fijn en de prei in de lengte door de helft en vervolgens in schijfjes.
  3. Verhit een grote soeppan met de zonnebloemolie en fruit de ui en geperste knoflook voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en fruit nog eens 2 minuten.
  4. Schenk de liter kokende groentebouillon in de soeppan en voeg de blokjes aardappel toe. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur staan tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Voeg de pindakaas, ketjap manis en sambal oelek toe en roer het goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Bevat p.p. 454 kcal | 14 g eiwit

Posted by:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s