8 maart is het internationale vrouwendag. Een meer dan geschikte dag om de dames bij mij op kantoor eens te verwennen met een stukje taart. Aangezien het daar in 7 van de 10 gesprekken over eten gaat, zal deze taart erin gaan als eh……koek.

20170307_092252

Het recept van deze taart is geïnspireerd op die van wifemamafoodie die ik vorig jaar vond op Pinterest. Ik ben zelf niet zo van het taarten bakken. Na het omrekenen van empirisch naar metrische maten en nog een paar kleine aanpassingen later zat ik met een chocoladetaart waarvan het bittere van de koffie en pure chocolade in combinatie met het zoete van de ahornsiroop deze taart maken tot een heerlijke traktatie. Maar neem geen groot stuk. De taart is machtig.

Ingrediënten:

  • 15gr gebroken lijnzaad
  • 125gr kokosolie
  • 250gr amandelmeel
  • 60gr cacao
  • Mespuntje zout
  • 3tl bakpoeder
  • 250ml ahornsiroop
  • 60 gram gemalen koffie
  • 1 kleine rijpe avocado (geprakt)
  • 2tl vanille extract
  • 200ml kokosmelk
  • 300gr pure chocolade
  • Bakpapier, extra kokosolie en bloem voor 2 springvormen van Ø20cm

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180ᵒC
  2. Bedek intussen de bodem van de springvormen met bakpapier en vet ze licht in met kokosolie. Eventueel licht bestrooien met bloem. Zet opzij voor later.
  3. Doe het lijnzaad samen met 75ml water in een kommetje en roer goed door elkaar. Zet voor minimaal 5 minuten opzij om dik te laten worden.
  4. Verhit intussen op laag vuur de kokosolie en prak de avocado fijn.
  5. Doe het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en zout in een grote kom. Meng alles goed door elkaar.
  6. Voeg vervolgens lijnzaad, gesmolten kokosolie, de geprakte avocado, maple cyrup, koffie en vanille extract toe. Gebruik een mixer om het geheel te combineren tot een glad geheel. Gebruik een rubberen schraper om op de bodem de laatste resten toe te voegen aan de rest, zodat er geen meel o.i.d. achterblijft.
  7. Schenk het mengsel in de springvormen en doe voor 18-22 minuten in de oven. Laat de taarten goed afkoelen.
  8. Terwijl de taarten in de oven staan, kun je met de chocolade room beginnen. Verwarm au-bain-marie de chocolade en kokosmelk tot alle chocolade gesmolten is. Bestrijk een van de taarten aan de bovenkant met chocolade en plaats de tweede taart er voorzichtig bovenop. Bestrijk ook hier de bovenkant en smeer de zijkanten ook met chocolade. Zet de taart voor minimaal een uur in de koelkast.
Posted by:remko

Een reactie op “Chocoladetaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s