Hoofdgerecht | 4 personen | 40 minuten

Een goede risotto bereiden is best arbeidsintensief. Daarnaast vind ik boontjes doppen ongeveer net zo leuk als scheren; ik doe het liever niet, maar weet dat het af en toe moet gebeuren. Na het scheren ben ik altijd weer blij wanneer ik klaar ben. Zo ook met deze risotto en voor beiden geldt: het resultaat mag er wezen. 🙂

20170313_105646.jpg

Ingrediënten:

  • 300gr sperziebonen
  • 1,25l groentebouillon
  • 2el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 250gr kastanjechampignons
  • 2el tijm
  • ½el zout
  • 250ml witte wijn
  • 400gr risotto
  • 200gr diepvries spinazie
  • 1el edelgistvlokken
  • ½el uienpoeder

Bereiden:

  1. Dop de sperziebonen. Breng in intussen 1,25 liter water aan de kook en voeg hier 2 blokjes groentebouillon aan toe.
  2. Snijdt de rode ui fijn, verhit in een grote hapjespan de olijfolie en fruit hierin de rode ui en de geperste knoflook.
  3. Voeg de sperziebonen toe en laat een 2 minuten mee bakken. Voeg vervolgens de kastanjechampignons en bak ze een 3 minuten mee bakken.
  4. Voeg de tijm, het zout en de wijn toe en roer goed door. Bak het 4 minuten mee en blijf goed roeren.
  5. Voeg de risotto toe en roer goed door. Giet vervolgens 250ml (kokend)heet groentebouillon bij de risotto en roer goed door totdat het merendeel is opgenomen door de risotto. Herhaal deze stap nog drie keer.
  6. Voeg de spinazie, edelgistvlokken en de uienpoeder toe en roer wederom goed door. Giet het resterende bouillon bij het gerecht en blijf af en toe roeren totdat alles is opgenomen door de risotto en de spinazie goed door het gerecht geroerd is.

Bevat p.p. 543 kcal | 12 g eiwit

Posted by:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s