Afgelopen weekend vond de 2e editie van VeggieWorld plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Vorig jaar had ik ook al willen gaan, maar kwam het er niet van. Naar deze editie keken we daarom al een tijdje uit. We wilden eens zien en proeven wat de laatste ontwikkelingen waren op het gebied van plantaardig eten en andere diervrije non-food producten. We vertrokken vroeg, want om 11:00 zou er iets beginnen wat leek op iets voor kinderen: “Lucia & Keesje, een stierkalfje dat geluk had”.

Eenmaal op de beurs aangekomen viel het mij gelijk al op dat de beurs qua oppervlakte best klein was. Dat kwam goed uit, want het was intussen 11:15 en Lucia en Keesje was dus al even bezig. We kwamen in de zogenaamde Blue Room aan, gingen zitten en toen vertelde de mevrouw met de microfoon: “Nou dat was het dan. Dank u wel”. Iedereen klappen en de mensen die ons net zagen gaan zitten, lachten er vriendelijk bij. Dus….

Verder dan maar. We hadden een buggy bij ons wat onhandig manoeuvreren was in een kluitje bewegende mensen laat staan als de paden best smal zijn opgezet. En zo baanden wij ons een weg langs allerlei aanbieders van allerhande, hoofdzakelijk, plantaardige producten. Een veganistische bakkerij die onder andere super lekkere croissants en ‘kaas’ broodjes verkocht. Een verkoper van yogastoelen en zelfs een aanbieder van vegan cruises! Maar het draaide vooral om eten en wij hadden intussen trek gekregen.

We liepen langs een kraampje met een grote pot lollies van Better Candy. Jesper wilde er graag eentje proeven en dat kon. Hanneke en mij werd een gelatine vrij snoepje aangeboden die goed smaakte en voor we het wisten stonden we een tas vol ‘verantwoord’ snoep af te rekenen. Biologisch, gluten vrij en ook nog eens vegan. Kinderen blij.

20170313_144827

Luuk is gek van de broodjes kroket van de Vegetarische Slager dus liepen we naar de stand. Ook omdat wij nieuwsgierig waren naar de plantaardige filet americain en paté die geïntroduceerd zouden worden. De broodjes kroket waren er niet, maar vegan shoarmarollen wel dus bestelden we die. Luuk wilde graag met knoflooksaus en pittige saus. De mevrouw achter de balie werd heel blij van onze kleine man en zijn ‘verfijnde’ smaak.

Tijdens het wachten op de shoarma proefden wij de filet americain en paté en het was bizar hoe de filet enorm dichtbij  het origineel kwam, qua smaak, en de paté leek niet van echt te ondescheiden. Althans, wat ik mij ervan kan herinneren. Over een aantal weken is de paté bij de AH verkrijgbaar en de filet ergens in juli. Ik kan jullie dit van harte aanraden. We zochten een tafeltje zodat Luuk zijn eten kon nuttigen. Voor Jesper haalde ik intussen een Luikse wafel van Waffles Veg. En wederom was ik verbaasd hoe lekker dit was.

Wat ik wilde eten wist ik al een tijdje: The Dutch Weed Burger. Ik at hem vorig jaar voor het eerst en was er lovend over. Alles aan die burger was lekker. Ik had Hanneke al maanden lekker zitten maken en toen ik haar gisteren de burger gaf, nam ik snel een eerste hap van de mijne. En ja….Ik had niets overdreven. Hij was echt lekker en dat vond zij gelukkig ook. Ze vermeldde er wel bij dat ze mijn zwarte bonenburger net zo lekker vond. Agree to disagree zeg ik dan maar.

Toen onze buikjes vol zaten konden de kinderen onder mijn toeziend oog even losgaan op het springkussen en een kleurplaat terwijl Hanneke zich even ging verdiepen in cosmetica. We zouden daarna nog één rondje doen voordat we naar huis zouden gaan, want we konden intussen over de hoofden lopen. Ik vraag mij af of het de bedoeling was dat wij ons als een dier in de bio industrie moesten voelen. Tevens was het mooi weer buiten en bij 13 graden, weinig wind en een zonnetje kun jij bij ons thuis al in je t-shirt in de achtertuin zitten. En een paar zonuurtjes meepikken is altijd goed dus reden we om 14:30 weer richting het Westland.

Rest mij te  zeggen dat het qua oppervlakte best wel ietsjes groter mag bij een eventuele volgende editie, maar voor de rest kan ik alleen maar positief zijn over dit event. Ik heb een hoop lekkers gegeten met uitzondering van het schepijs van IceDate wat bij de eerste hap veelbelovend was, maar daarna al snel nootachtig en heel droog qua textuur. Gelukkig hebben we thuis al genoeg lekkers wat kan dienen als toetje waaronder ijs, maar daarover binnenkort meer.

 

Gepost door:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s