Lunchgerecht | 4 personen | 15 minuten

Ik ben dol op Mexicaans eten. Sinds we thuis vegan eten is het ook nog eens een goede bron van eiwitten. Op de maandag ben ik thuis en maak ik graag een burrito voor de lunch. Deze week liet ik mij echter inspireren door een recept uit een tijdschrift van onze plaatselijke supermarkt. Voor de dressing was een, naar mijn mening, abnormale hoeveelheid olijfolie benodigd. Die bracht ik gelijk terug en dat bleek gelukkig meer dan genoeg.

Ingrediënten:

  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik cannellinibonen
  • 1 blik mais
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 4el olijfolie
  • 1el citroensap
  • 2el rode balsamicoazijn
  • 1 knoflook
  • ½tl djintan
  • ¼tl chilipoeder
  • 2tl gemalen koriander

Bereiden:

  1. Laat de zwarte bonen, cannellinibonen en de mais uitlekken en spoel ze af.
  2. Snijd de paprika intussen in blokjes en de rode ui in dunne ringen.
  3. Meng de olijfolie, citroensap, balsamicoazijn, geperste knoflook, djintan en chilipoeder in een schaaltje tot een dressing.
  4. Doe de bonen, mais, paprika en dressing in een grote kom en meng door elkaar en bestrooi als laatste met de rode ui en koriander.

Bevat p.p. 287 kcal | 14 g eiwit

Om het feest compleet te maken kun je er tortilla chips bij serveren.

Posted by:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s