Hoofdgerecht | 4 personen | 30 minuten + 30 minuten marineren

Hoewel de foto wellicht anders doet vermoeden was dit een overheerlijke curry. Afgelopen zaterdag hadden we eters over de vloer en ik wilde deze curry graag maken. Ik had hem nog niet eerder zo gemaakt, maar tijdens mijn zoektocht naar een goede Thaise marinade kwam ik alleen maar ingrediënten tegen waar ik blij van werd. Sommige combinaties van kruiden en oliën werken nu eenmaal goed. Ik durfde de gok daarom wel aan om mijn gasten iets voor te zetten wat ik niet eerder bereid had.

20170318_135918_001

Voor de groenten liet ik mij leiden door een recept die ik tegenkwam in een magazine van onze plaatselijke supermarkt. Een zak Chinese wok groente was hetgeen wat er aan groenten moest worden toegevoegd. Ik werk niet graag meer met deze zakken voorgesneden groenten al lijkt het gemakkelijk. Vers is gewoon lekkerder (en goedkoper). Welke rijst er ook gebruikt moet worden ik vervang het altijd door zilvervliesrijst welke gezonder is dan de meeste andere (vaak bewerkte) rijst.

Nog even over die foto van het eindresultaat. Ik ben mij er terdege bewust van dat een goede foto het halve werk is. Maar met gasten over de vloer is een goede foto van ondergeschikt belang. Dat alles opgegaan is en men het lekker vond, is een belangrijker signaal. Dit gerecht ga ik daarom zeker nog vaker maken.

Ingrediënten:

  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 2cm gember
  • 1el sojasaus
  • 1el sesamolie
  • 1el rietsuiker (bruine basterdsuiker kan ook)
  • 2 knoflook
  • Chilivlokken en peper (optioneel)
  • 2 pakjes kipstukcjes
  • 300gr zilvervliesrijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500gr zoete aardappelen
  • 1 prei
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1el wok olie
  • 1el groene currypasta
  • 300gr witte kool
  • 400ml kokosmelk

Bereiden:

  1. Schil de gember en snijd vervolgens fijn samen met de rode peper en sjalot en doe het samen met de sojasaus, sesamolie, rietsuiker, geperste knoflook in een kommetje en roer goed door elkaar tot een marinade. Breng eventueel op smaak met chili en peper.
  2. Voeg de kipstukcjes toe aan de marinade en meng alles goed door elkaar. Zet voor een half uur in de koelkast.
  3. Bereid de zilvervliesrijst volgende de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een groentebouillonblokje toe aan het water dat je gebruikt voor het bereiden van de rijst.
  4. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1cm. Snijd ook de paprika en rode ui fijn. Snijd de prei in de lengte door de helft en vervolgens in schijfjes.
  5. Verhit in een wok de wok olie en fruit op middelhoog vuur de rode ui en de groene currypasta. Voeg vervolgens de blokjes zoete aardappel en kipstukcjes toe en bak voor 2 minuten mee.
  6. Voeg de prei, paprika en witte kool toe en roer alles voor één minuut goed door elkaar. Schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel voor 15 minuten op laag vuur gaar worden.
  7. Giet de rijst af en serveer samen met de curry.

Bevat p.p. 602 kcal | 29 g eiwit

Posted by:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s