Hoofdgerecht | 4 personen | 35 minuten

Ik blader iedere maand graag door de blaadjes die gratis meegenomen kunnen worden uit de supermarkt. In het verleden om maandelijks inspiratie op te doen voor een of twee nieuwe gerechten. Tegenwoordig vind ik het vooral de uitdaging om niet-veganistische gerechten om te toveren tot veganistisch of zelfs plantaardig.

Maar niet alleen dat. Ik probeer ze ook nog iets gezonder te maken door ingrediënten weg te laten, in hoeveelheid te verminderen of in te ruilen voor een gezondere variant.

20170408_165219

Ik moet toegeven. Het recept waardoor ik mij heb laten inspireren was niet zo moeilijk veganistisch te maken. Wat ik vooral super vond om te ontdekken was de manier van couscous bereiden. Bij ons was het vaak te droog. Door er van tevoren handmatig een eetlepel olijfolie doorheen te mengen werd de couscous minder droog en dat kwam de smaak zeer ten goede.

Ingrediënten:

  • 3el witte wijnazijn
  • 2tl suiker
  • 1 komkommer
  • 4el olijfolie
  • 2tl kerriepoeder
  • 1 bloemkool
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300gr couscous
  • 400gr kastanjechampignons
  • 20gr platte peterselie
  • Peper en zout
  • sojasaus (optioneel)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200ᵒC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de azijn en de suiker in een schaal. Snijd de komkommer in blokjes en voeg het toe aan de azijndressing. Schep het om en zet apart.
  3. Meng 2el olijfolie met de kerriepoeder in een kom. Snijd de bloemkool in roosjes en schep door de olie. Verspreid de roosjes over de bakplaat en plaats voor 25 minuten in de oven.
  4. Breng intussen 500ml water aan de kook met een groentebouillonblokje.
  5. Doe intussen de couscous in een kom en voeg 1el olijfolie toe. Meng met je hand de olie door de couscous. Wanneer het water kookt haal je het van de hittebron en voeg je de couscous toe aan het water om het te laten wellen.
  6. Snijd intussen de kastanjechampignons in kwarten, hak de peterselie fijn en verhit 1el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper, zout en ongeveer de helft van de peterselie. Eventueel kun je het blussen met een scheutje sojasaus.
  7. Verdeel de couscous over 4 kommen. Doe in iedere kom geroosterde bloemkool, champignons en komkommer en bestrooi met de overgebleven peterselie.

Bevat p.p. 462 kcal | 20 g eiwit

Posted by:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s