Op het wereldwijde web zullen intussen net zoveel guacamole recepten staan als het aantal haren op mijn hoofd, maar dat let mij niet om nog een extra duit in het zakje te doen. Want guacamole is lekker. Op een boterham of op een cracker. Als dip of om op je tortilla te smeren alvorens je hem volgooit met bonenvulling voor een overheerlijke burritos.

Ik zeg; maken die shizzle. Maar eet het wel als het nog vers is. De smaak gaat snel verloren.

Ingrediënten:

  • 2 avocado’s
  • 6-8 cherrytomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflook
  • 1tl koriander
  • 1el limoensap
  • Tabasco chipotle
  • Peper en zout

Bereiden:

  1. Halveer de avocado’s, ontdoe ze van de pit en lepel beide helften in een schaal.
  2. Snijd het sjalotje fijn en de cherrytomaten in stukjes. Bekijk zelf maar even hoe groot. De meeste keren snij ik ze in twaalven.
  3. Prak de avocado’s fijn. Pers de knoflook erboven uit en voeg het fijngesneden sjalotje, de koriander en limoensap toe. Roer goed door.
  4. Voeg de cherrytomaten toe en roer nogmaals goed door.
  5. Breng op smaak met de peper, zout en de tabasco chipotle.