Lunch- voorgerecht | 4 personen | 30 minuten

Ik kan mij nog wel een aantal katerige zondagen herinneren, zo’n 10 jaar geleden, waarbij Han en ik op de bank lagen, filmpjes of een serie keken, af en toe kreunden dat we het zo zwaar hadden en uitkeken naar de avond wanneer we weer wat gevoel in onze armen en benen kregen om op te staan en een tomatensoep en een garnalen cocktail klaar te maken. Dat was een tijd lang een zondagsdingetje. Vraag niet waarom.

We kochten toentertijd soep uit een pakje (barbaren die wij waren). Dat is natuurlijk super handig. Ik bedoel, je knipt de zak open, schenkt het in een steelpannetje, roert een aantal keren tijdens het opwarmen en je hebt eten. En hij was zeker niet vies dus ik neem je niets kwalijk wanneer deze soep nog regelmatig op je menu staat.

20170129_115154

Maar ik kan je vertellen dat een vers gemaakte tomatensoep vele malen lekkerder is en het kost je niet eens zoveel tijd. Maak hem eens klaar. Het zal je echt bevallen. Hier eten we deze soep bijna ieder weekend tijdens de lunch. De kinderen zijn er dol op (welk kind eigenlijk niet) en dat is positief, want op deze manier krijgen ze meteen een substantieel deel van hun dagelijkse portie groenten binnen en dat wil nog weleens een probleem zijn.

Ingrediënten

 • 1 grote ui
 • 500gr tomaten
 • 1 paprika (groen of rood)
 • 8 gedroogde abrikozen
 • 2el zonnebloemolie
 • 1 knoflook
 • Peper en zout
 • Groentebouillonblokje
 • Alpro cuisine soya
 • Dragon
 • Tabasco chipotle

Bereiden:

 1. Breng 500ml water aan de kook. Snijd intussen de ui, tomaten, paprika en abrikozen fijn.
 2. Verhit in een andere pan de zonnebloemolie en fruit hierin de geperste knoflook, de ui en wat peper en zout.
 3. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en roer goed door voor 2 minuten. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de groeten en voeg het kokende water toe. Laat voor ongeveer 20 minuten op laag vuur staan.
 4. Schenk de soep in een blender en voeg ongeveer 100ml Alpro Cuisine Soya toe. Blend de soep tot een geheel.
 5. Serveer met de dragon en breng op smaak met peper, zout en tabasco chipotle.
Gepost door:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s