Schreef ik vorige week een korte blog over de vega verse burgers van de Albert Heijn; een week later wil ik weer (nog een keertje dan) een product aanprijzen wat én super lekker is en ook nog eens een vervanger die met vlag en wimpel slaagt voor zijn examen; de plantaardige filet americain van de Vegetarische Slager.

In maart konden we al proeven tijdens Veggie world in Utrecht waar de filet, maar ook de paté, voor het eerst gepresenteerd werden aan het grote publiek. De paté is al een tijdje verkrijgbaar en zeker een aanrader, maar bij ons thuis waren we unaniem enthousiast over de filet americain.

20170626_103755_001

De textuur lijkt bij het smeren wat stugger dan wat ik gewend was van de vlees varianten, maar waar heb ik het dan over. Het gaat om de smaak en de plantaardige variant doet niets onder voor de vleesversie, maar ik moet daarbij vermelden dat het voor mij al een aantal jaren geleden is dat ik filet americain gegeten heb. Wij waren in ons nopjes dat we weer eens een pistoletje konden beleggen met één van onze favoriete beleggen uit het vlees era. Uitjes erbij, wat peper en zout en smullen maar.

De filet is sinds een aantal weken verkrijgbaar bij een groot aantal Albert Heijn filialen, maar ook de Jumbo verkoopt ze. Ze worden in zakje van vijf stuks gekocht en een zakje kost €2,29. Met één portie kun je 2 á 3 boterhammen besmeren. Of één pistoletje 😉

Laat maar weten wanneer je de filet geproefd hebt. Ik ben benieuwd wat je ervan vond.

Gepost door:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s