Hoofdgerecht | 4 personen | 30 minuten

Vaak hoeft lekker niet duur te zijn. Of moeilijk. Zo ook deze schotel die je in dertig minuten op tafel tovert. Een prima gerecht met alles erop en eraan voor een voedzaam en niet al te prijzig maal. Eet smakelijk!

20170802_171958

Ingrediënten:

  • 1 groentebouillonblokje
  • 250gr zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 400gr wortelen
  • 1 paprika
  • 1 blik zwarte bonen
  • 2el zonnebloemolie
  • 3 knoflook
  • 250gr tuinerwten
  • 2tl djintan
  • 2tl paprikapoeder

Bereiden:

  1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Voeg een groentebouillonblokje toe aan het water.
  2. Snij de wortelen in plakjes en kook ze in een laagje water voor 5 minuten in een hapjespan of tot ze niet meer hard zijn.
  3. Snij intussen de ui fijn , de paprika in stukjes en laat de zwarte bonen uitlekken.
  4. Haal de wortelen van het vuur en doe ze even apart in een schaaltje of iets dergelijks.
  5. Verhit de zonnebloemolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui en de geperste knoflook voor ongeveer 2 minuten.
  6. Voeg de wortelen en paprika toe en roerbak voor 3 minuten.
  7. Die de tuinerwten, zwarte bonen, djintan en paprikapoeder erbij en roer alles goed door elkaar voor ongeveer 2 minuten.
  8. Voeg als laatste de rijst toe en roer nogmaals goed door elkaar.

Voor de afwisseling kun je de zwarte bonen vervangen voor plantaardige kipstukcjes van bijvoorbeeld Vivera. Voor extra pit en smaak kun je wat tabasco chipotle toevoegen. De paprika wilde niet op de foto.