Hoofdgerecht | 4 personen | 20 minuten

Onze zomervakantie zit er alweer op. Drie weken even helemaal niets moeten is erg lekker. En nu de normale dagelijkse routine weer langzaamaan begint te komen is het fijn als dat in alle rust kan gebeuren. Je probeert toch zo lang als mogelijk die vakantie gedachte vast te houden hoe lastig dat soms ook lijkt.

Tijdens de vakantie heb ik naar wat recepten gezocht die én makkelijk te veganiseren zijn én eenvoudig te bereiden met producten die in bijna alle supermarkten te krijgen zijn. Zo ook dit recept die ik tegenkwam in een magazine van de Jumbo waar kip, eiernoedels en honig onderdeel waren van de receptuur. Dit zijn twee makkelijk te vervangen producten. Honing door bijvoorbeeld agavesiroop en kip door bijvoorbeeld de plantaardige kipstukcjes van Vivera. Voor noedels zijn er legio mogelijkheden.

20170731_161545

De woksaus is hier thuis zeer goed ontvangen al vonden de jongens hem wel een klein beetje pittig. Het bord was in ieder geval leeg en zo zijn wij het seizoen veelbelovend begonnen met hopelijk nog veel van dit soort eenvoudig te bereiden recepten waar de vingers bij afgelikt worden.

Ingrediënten:

  • 800gr broccoli
  • 1 pak Hakubaku organic ramen noodles (3x 90gr)
  • 2el Sriracha hot chili sauce
  • 5el agavesiroop
  • 2el sojasaus
  • 1cm verse gember
  • 2 knoflook
  • 2el wokolie
  • 2 bakjes Vivera kipstukcjes á 160 gram
  • verse bieslook

Bereiden:

  1. Snijd de broccoli in roosjes en schil de stronk zodat je die ook in blokjes kunt snijden. Deze is namelijk gewoon eetbaar dus zonde om weg te gooien. Kook het voor ongeveer 5 minuten in een pan water.
  2. Bereid de noedels intussen volgens de verpakking
  3. Doe de chilisaus, agavesiroop en sojasaus in een kom. Schil de gember, snij fijn en doe in de kom. Pers als laatste de knoflook er doorheen en meng alles goed door elkaar.
  4. Verhit de olie in een wok voeg de kipstukcjes toe en bak even om. Voeg de woksaus toe en bak de stukcjes in de saus tot er een mooi bruin laagje op kleeft.
  5. Verdeel de noedels, broccoli en de kipstukcjes over vier kommen en bestrooi met de verse fijngesneden bieslook.

Qua ingrediënten is dit normaliter een gerecht voor 4 volwassen personen. Bij ons bleef er genoeg over om nog een maaltijd in te vriezen voor een later tijdstip.