Hoofdgerecht | 4 personen | 30 minuten

“It has been a while since my last confession”. Heb ik altijd al een keer willen zeggen en ja, het is even geleden sinds mij laatste stukje. Heeft vooral met gebrek aan zin te maken. Ook vanaf vandaag zal de activiteit niet ineens in volume toenemen, maar ik heb wat recepten liggen die ik graag wil delen, omdat ze zo verdomd eenvoudig zijn en nog lekker ook.

Dit recept is zo lekker dat we het de afgelopen twee weken al driemaal gegeten hebben. Dit is zo’n recept waarbij eenmaal opscheppen niet genoeg is. Dus maak gerust wat extra’s.

Ingrediënten:

  • 300gr zilvervliesrijst
  • 2el zonnebloemolie
  • 150gr cashewnoten
  • 1 rode ui
  • 100gr shiitake
  • 500gr broccoli
  • 125gr babymais
  • 1 rode paprika
  • 2el sesamolie
  • 3 knoflook
  • 2cm gember
  • 2el bruine suiker
  • 2el maïzena
  • 100ml sojasaus (light)
  • 4el rijstazijn
  • 2el sriracha pikante chilisaus
  • Sesamzaad

Bereiden:

  1. Bereid de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snipper de rode ui, snijd de paprika in lange dunne stukken en de broccoli in kleine roosjes. Snijd de shiitake fijn. Snijd de gember ook alvast fijn.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de rode ui en de cashewnoten. Voeg de shiitake toe en roer 2 minuten goed door.
  4. Voeg de babymais, roosjes broccoli en paprika toe en bak het 5 minuten op hoog vuur. Schep het uit de wok in een kom en zet apart.
  5. Doe vervolgens de sesamolie in de wok. Fruit de geperste knoflook en de gember 2 minuten op middelhoog vuur.
  6. Voeg de bruine suiker toe en roer goed door. Voeg nu de maïzena toe en roer wederom alles door elkaar.
  7. Voeg de sojasaus en rijstazijn toe en roer het geheel tot een mooie saus. Voeg ook de sriracha chilisaus toe tijdens het roeren.
  8. Schep de kom met groenten en cashewnoten door de saus.
  9. Server met de rijst en garneer met sesamzaad.
  • Je kunt uiteraard ook normale sojasaus gebruiken, maar dan is de kans aanwezig dat je gerecht te zout wordt. 
  • vervang de rijst door noedels voor de nodige variatie.

 

Posted by:remko

2 reacties op ‘Sweet ‘n’ Sticky rice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s