Dessert of tussendoor | 12-16 personen | 20 minuten + 1½ koelen

Het is internationale vrouwendag vandaag. In het verleden haalde ik voor de grap een paar doosjes met celebrations voor de dames die samen met mij werken. Sinds wij thuis een vegan lifestyle nastreven konden de celebrations natuurlijk niet meer en moest ik iets anders bedenken. Zodoende maakte ik de afgelopen twee jaar deze chocoladetaart, maar dit jaar was het tijd voor iets anders.

20180306_155528

Hanneke had een keer dadeltaart gegeten op aanraden van een collega en was zo onder de indruk dat ze het recept vroeg. Die bleek dus gewoon op de website van Bagels & Beans te staan. Weliswaar met ei, maar die is niet eens nodig. Hanneke heeft hem intussen een aantal keren gemaakt en hij is echt superlekker. Dit keer was ik aan de beurt om hem te maken. Dat ging een stuk eenvoudiger dan de chocoladetaart dus zelf als je er helemaal nooit iets van bakt in de keuken dan is deze taart nog steeds haalbaar. En je scoort er punten mee. Gegarandeerd.

Ingrediënten:

 • 500gr medjool dadels
 • 250gr marie biscuit
 • 50gr walnoten
 • 250gr boter
 • 150gr bruine basterdsuiker
 • 2el dadelstroop
 • 10gr kokosrasp
 • Keukenmachine (optioneel)

Bereiden:

 1. Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Maal ze even kort fijn. Het wordt een kleverige zooi die je even uit elkaar moet trekken. Je kunt er ook voor kiezen de dadels na het ontpitten in stukjes te snijden.
 2. Schep ze uit de keukenmachine en doe hetzelfde even kort met de walnoten.
 3. Herhaal het proces nog eenmaal, maar nu met de Maria biscuits.
 4. Laat in een pan de boter zachtjes smelten en voeg wanneer het gesmolten is de suiker toe. Roer goed zodat de suiker een beetje oplost.
 5. Voeg de dadels toe en roer goed door. Je kunt de dadels ook een beetje van elkaar los murwen tijden het roeren.
 6. Voeg de koekkruimels, walnoten en dadelsiroop toe en laat eventjes op het vuur staan. Blijf wel goed roeren. Je zult merken dat het steeds meer een massa wordt.
 7. Stort het geheel in een ingevette taartvorm van 24cm of 26cm en druk alles goed aan met de bolle kant van een eetlepel
 8. Zet de taart voor minimaal 1½ uur in de koelkast. De taart zal rond de 1,5 centimeter dik zijn. Wanneer de taart is afgekoeld strooi je de kokosrasp er overheen. Door de taart in de taartvorm lichtjes heen en weer te schudden verdeel je de rasp mooi over de taart.

Alle credits naar Bagels & Beans. Ik heb alleen het ei uit de receptuur verwijdert en de wijze van bereiding wat vereenvoudigd.

Gepost door:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s