Onlangs bracht ik samen met het gezin en de schoonfamilie het weekend door in Eck en Wiel. Waar? Eck en Wiel. Wat dus ligt in de Betuwe (ik kon geen kers meer zien). We brachten het weekend door in Bed & Breakfast ‘De Bloesemgaard‘. Een werkelijk prachtig onderkomen voor een mannetje of twaalf. Dit is zeker weten de beste, mooiste en leukste accommodatie waar ik tot nu toe geweest ben, maar dat terzijde.

Het was het de uitgelezen kans om mijn spaghetti bolognese op een wat groter publiek te testen. Dit is een vrij standaard recept en bij iedereen bekend. Ik wilde juist daarom wat extra’s aan het recept toevoegen. Een van die extra’s is veel knoflook. Vier tenen om precies te zijn. En een schepje groene pesto. Gewoon omdat het kan en thuis zijn we er dol op. En weet je wat het beste is aan dit recept? Het is mogelijk om het binnen 20 minuten op tafel te hebben. Ideaal dus voor die drukke doordeweekse dagen die we allemaal weleens hebben.

In het geval van het genoemde weekendje weg is het gewoon een doodeenvoudig recept. Ik hou van eenvoud tijdens dit soort tripjes. Dan wil ik mij niet teveel hoeven uitsloven. Dat het recept goedgekeurd is durf ik wel te concluderen aangezien iedereen tweemaal een flinke portie opschepte. Missie geslaagd!

Ingrediënten:

  • 300gr spaghetti
  • 3el olijfolie
  • 3 knoflook (stiekem lekker 4)
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 250gr champignons
  • 1 pak tomato frito (500ml)
  • 1 bakje vegan gehakt (175gr)
  • 2el groene pesto
  • 2el Jonny Boer Funghi Trifolati
  • Citroen (optioneel)
  • Peper en zout (optioneel)

Bereiden:

  1. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd alle groente in fijne stukjes.
  3. Verhit in een grote pan de olijfolie op middelhoog vuur en voeg de ui en geperste knoflook toe. Fruit het voor twee minuten.
  4. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en verwarm voor ongeveer 6 minuten.
  5. Voeg het gehakt en de tomato frito toe en roer alles goed door elkaar. Laat voor nog eens 5 minuten warm worden. Roer af en toe goed door.
  6. Voor de groene pesto en het Jonny Boer kruidenmengsel toe.
  7. Breng eventueel op smaak met een beetje (verse) citroensap en peper en zout.
Hoofdgerecht | 4 personen | 20-25 minuten
Posted by:remko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s